V ponedeljek, 17. februarja, je na šoli ponovno omamno dišalo iz gospodinjske učilnice. Šturski gurmani smo v okviru Projekta Kuhnapato – »OTROCI OTROKOM PRIPRAVIMO ZDRAVO TRADICIONALNO KOSILO« – izvedli drugo etapo kuhanja za svoje vrstnike.

Več o kuhanju nam je zapisala učenka Manja Pelan iz 6. razreda, ki se je tokrat tudi sama preizkusila v pripravi kosila za sovrstnike.

Manja: 

V ponedeljek je na naši šoli potekal kuharski projekt  »Kuhnapato«, v katerem se je 9 učenk in učencev od 6. do 9. razreda preizkusilo v kuharskih veščinah. Kot glavno jed smo pripravili ješprenove »arančine« s kozjim sirom in radičem, ki smo jih postregli na gelu, pripravljenim iz hruške, ter pečenim karameliziranim korenjem in pastinakom. Jed smo obogatili s kaviarjem iz balzamičnega kisa. Za sladico pa smo pripravili pečen ajdov narastek z jabolčno čežano, malinami, orehi in cvetovi leske, pomočenimi v belo čokolado. 

Kuharji smo uživali, učiteljica Petra pa je skrbela, da je delo teklo organizirano in gladko. Lično servirane jedi smo ponudili učencem in učiteljem ter poželi veliko pohval.

Orodna vrstica za dostopnost