… TA VESELI ZADNJI ŠOLSKI DAN…

Zadnji šolski dan smo na šoli pričeli s proslavo ob dnevu državnosti.

Za najbolj sladko malico pa je poskrbel Leone, ki je vsakega učeca in zaposlenega razveselil s sladoledom.

Dragi učenke in učenci.

Naši devetošolke in devetošolci so se prejšnjo sredo poslovili z mislijo, da je vsak konec lahko tudi nov začetek. In tako konec vsakega šolskega leta prinese tudi začetek enega lepega obdobja, ki mu rečemo počitnice. Za vas se bodo začele že danes, takoj, ko boste zapustili šolsko stavbo.

Vsi, ki delamo z vami, vam želimo, da bi med počitnicami prebrali kakšno dobro knjigo, da bi se naspali, da bi osvojili kakšen planinski vrh, da bi bili staršem v pomoč pri vsakdanjih opravilih – skratka, da bi se imeli blazno lepo.

Uživajte ta čas in vidimo se v četrtek, 1. septembra.

 

Delavke in delavci OŠ Šturje

PROJEKT MLADOST NA BURJI IN PODELITEV ZASTAV

Danes, 9. junija 2022, je bilo v naši avli slovesno.

Župan Tadej Beočanin je v družbi gospe Urške Milač, koordinatorke projekta Mladost na burji, podelil značko Zlati Čaven učenkam in učencem 6. razreda, ki so naloge tega programa uspešno zaključili.

Nato je sledil nagovor župana in podelitev zastav vsem devetošolkam in devetošolcem. Podelitev smo pospremili s kratkim kulturnim programom.

VARUJMO OKOLJE TUDI MED POLETNIMI POČITNICAMI

Med bližajočimi poletnimi počitnicami si marsikdo privošči osvežitev pri naravnih vodnih virih, naj si bo to potok, reka, jezero ali morje. Ljudje s svojim obiskom vplivamo na ta okolja,  zato smo s četrtošolci ob Tednu umetnosti v vrtcu in šoli razmišljali in se likovno izražali o tem, kako odpadki vplivajo na naravno okolje v ali ob vodah. Likovna razstava s pomembnim sporočilom bo celo poletje krasila razstavne prostore in ozaveščala obiskovalce Zdravstvenega doma Ajdovščina.

DRAMSKI VEČER NA OŠ ŠTURJE AJDOVŠČINA

Na naši šoli se je v ponedeljek, 6. junija 2022, odvijal prav poseben večer. Učenke in učenci iz 6. razredov, ki obiskujejo dramski krožek so pod mentorstvom Petre Rodman pripravili pravi pravcati dramski večer. Zaigrali so slovensko ljudsko pravljico Železni prstan. Celotno igro sta lepo zaokrožila prizora, ki sta ju zaigrali učenki iz 9. b, v vlogi none in vnučke. Skupaj smo preživeli zelo lep večer, ki so ga nastopajoči popestrili  tudi z glasbo. Slišali smo zvoke klarineta, violine in klavirja. Za konec pa smo nastopajoče nagradili še s tremi velikanskimi picami.