V ponedeljek, 17. februarja, je na šoli ponovno omamno dišalo iz gospodinjske učilnice. Šturski gurmani smo v okviru Projekta Kuhnapato – »OTROCI OTROKOM PRIPRAVIMO ZDRAVO TRADICIONALNO KOSILO« – izvedli drugo etapo kuhanja za svoje vrstnike.
Več o kuhanju nam je zapisala učenka Manja Pelan iz 6. razreda, ki se je tokrat tudi sama preizkusila v pripravi kosila za sovrstnike.
Manja:
V ponedeljek je na naši šoli potekal kuharski projekt »Kuhnapato«, v katerem se je 9 učenk in učencev od 6. do 9. razreda preizkusilo v kuharskih veščinah. Kot glavno jed smo pripravili ješprenove »arančine« s kozjim sirom in radičem, ki smo jih postregli na gelu, pripravljenim iz hruške, ter pečenim karameliziranim korenjem in pastinakom. Jed smo obogatili s kaviarjem iz balzamičnega kisa. Za sladico pa smo pripravili pečen ajdov narastek z jabolčno čežano, malinami, orehi in cvetovi leske, pomočenimi v belo čokolado.
Kuharji smo uživali, učiteljica Petra pa je skrbela, da je delo teklo organizirano in gladko. Lično servirane jedi smo ponudili učencem in učiteljem ter poželi veliko pohval.