Učenci obveznega izbirnega predmeta Ansambelska igra smo se prijavili na 16. GLASBENI FESTIVAL in 18. maja 2023 ob 18. uri igrali v Festivalni dvorani.

Glasbeni festival, ki ga organizira Pionirski dom v Ljubljani, je prireditev, ki omogoča mladim, še neuveljavljenim posameznikom (solistom in glasbenim skupinam), da predstavijo svoje glasbeno izvajanje (priredbe ali svoje avtorsko glasbeno ustvarjanje). Glasbeni festival je žanrsko popolnoma odprt in spodbuja kakovost na vseh področjih otroškega in mladinskega glasbenega ustvarjanja. K prijavi lahko pristopijo mladostniki do 19. leta starosti. Prireditev je vodil Peter Poles.

Bili smo med najmlajšimi izvajalci. Ostali so večinoma bili srednješolci in gimnazijci iz cele Slovenije.

Ker si je bilo treba nadeti ime band-a smo si nadeli ime “MAČJI KWT”.  Igrali smo skladbo skupine Nirvana: Smells like teen spirit. 

Mia Erjavec Petrović (vokal in el. kitara), Jurij Vrtovec (bobni) in Erazem Bizjak Gala (el. bas kitara) smo navdušili občinstvo in smo bili pohvaljeni od strani strokovne žirije, ki je bila v zasedbi:
Dušan Obradinovič – Obra (Dan D)
Jernej Vene (glasbeni urednik in voditelj na Valu 202)
Gregor Štrasbergar (Mrfy).

Ugotovili smo, da so avtorske skladbe bolj zaželene in tudi nagrajene in zato bomo za drugo leto tudi mi pripravili lastno avtorsko skladbo.

Foto: Timotej Samec

Dostopnost