NARAVOSLOVNI DAN NA DALJAVO: OČISTIMO VODO

Četrtošolci smo petkov sončni dan pričeli z nabiranjem materiala za izdelavo domačega filtra. Ni bilo tako lahko priti do različnih debelin peska in oglja, zato se je marsikdo odpravil na rečni breg Hublja ali do katerega drugega brega rek, potokov.
V plastenke smo dodajali material, plast za plastjo. Od vatiranih kosmičev, oglja, mivke pa vse do najdebelejšega kamenja.
Zmes blata smo zlili na vrh filtra, nato pa čakali, kaj bo priteklo v posodico.
Učencem je uspelo prefiltrirati zmes, saj je bila tekočina v posodici svetlejša, prozornejša od prvotne zmesi.
Poskus nam je uspel. Pa je voda res pripravljena za pitje?

Učenci 4.a, 4.b in 4.c-Budanje

IZBIRA OBVEZNIH IN NEOBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV ZA ŠOLSKO LETO 2021/22

Spoštovani starši, dragi učenci!

Pred nami  je postopek izbire obveznih in neobveznih izbirnih predmetov za šolsko leto 2021/22.

Obvezne izbirne predmete morajo izbrati učenci, ki bodo obiskovali 7., 8. in 9. razred.

Neobvezne izbirne predmete pa, če želijo, izberejo učenci, ki bodo obiskovali 4., 5. in 6. razred ter učenci, ki bodo obiskovali 7., 8. in 9. razred.

Po elektronski pošti ste starši prejeli uporabniško ime in geslo.

Kliknite na spodnji gumb: VSTOP V LO.POLIS ter se prijavite z uporabniškimi imenom in geslom.

Ko pridete v portal, na levi strani kliknite IZBIRNI PREDMETI. Izberite želene predmete, obvezno pa tudi rezervne predmete, za primer, če se izbrani predmet ne bi izvajal zaradi premajhnega števila prijav ali drugih razlogov.

Na desni strani na rumenem polju si preberite navodila, katerih prvi del se nanaša na OBVEZNE IZBIRNE PREDMETE (za učence, ki letos obiskujejo 6., 7. in 8.razred), drugi del pa na NEOBVEZNE IZBIRNE PREDMETE (za učence, ki letos obiskujejo  3., 4. in 5.razred).

Če učenci druge triade ne bodo izbrali nobenega neobveznega izbirnega predmeta, kliknite na predmet NIČ.

Več informacij o izbiri in opise izbirnih predmetov si pozorno preberite na povezavi OBVEZNI IN NEOBVEZNI IZBIRNI PREDMETI.

MOŽNOST VNOSA IZBIRNIH PREDMETOV BO ODPRTA DO SREDE, 14. 4. 2021.

Če imate kakršnokoli vprašanje glede izbirnih predmetov, se lahko obrnete na pomočnico ravnateljice: irena.knafelc@os-sturje.si

VSTOP V LO.POLIS

 

DAN ZA SPREMEMBE

Učenci 4. razreda OŠ Šturje Ajdovščina smo se na pobudo Mladinskega kulturnega centra Hiša mladih Ajdovščina z veseljem pridružili akciji Slovenske mreže prostovoljskih organizacij Slovenske filantropije, Združenje za promocijo prostovoljstva. Slogan letošnje akcije je »Premagajmo osamljenost«.
Na pobudo Mladinskega kulturnega centra, da bi za kratek čas postali mesto tulipanov, smo se povezali v izdelovanju tulipanov in tako prispevali svoj kamenček v mozaiku. To je bil naš skupni »Dan za spremembe«.
Učenke prostovoljskega krožka so ustvarjalno pobarvale večji lesen tulipan, ki smo ga postavili pred šolo. Poleg tega je vsak četrtošolec izdelal manjši tulipan iz papirja in z njim razveselil starejšo osebo.
S tem želimo sporočiti, da nam je mar in s to majhno gesto pošiljamo pozdrav vsem osamljenim. Upamo, da smo s tem vsaj komu polepšali dan in pregnali trenutke osamljenosti.

Učenci 4. razreda OŠ Šturje Ajdovščina z učiteljicama

PONOVNO POUK NA DALJAVO

Spoštovani starši!

Od 1. do vključno 9. aprila se bodo učenke in učenci ponovno izobraževali na daljavo. Starši boste danes prejeli obvestilo o vsebini in načinu dela za teh šest delovnih dni.

Vsi upamo, da se v šolo vrnemo v ponedeljek, 12. aprila 2021.

V imenu sodelavk in sodelavcev vam želim mirne, zdrave in prijetne velikonočne praznike.

Lea Vidmar, ravnateljica

Naša vizija

Naše poglavitno poslanstvo je kakovostno vzgojno izobraževalno delo.
Prednostna naloga pa skrb za dobre medosebne odnose
na vseh ravneh (učenci, starši, učitelji)
z željo, da bi se vsakdo med nami dobro počutil.