PLAKAT MIRU 2023

V sredo, 15. 11. 2023, je v avli OŠ Danila Lokarja Ajdovščina potekala slavnostna prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad likovnega natečaja Plakat miru.

Natečaj že od leta 1998 organizira Lions klub Zemono, ki (poleg izvedbe mnogih dobrodelnih akcij) skrbi, da se med otroki širijo pomembna sporočila. Letos so mladi likovniki razmišljali o tem, ali si še upamo sanjati in svoja sporočila izrazili v raznolikih likovnih tehnikah.

Poleg naše šole so sodelovale še OŠ Danila Lokarja Ajdovščina z rednim in prilagojenim programom, OŠ Col, OŠ Otlica, OŠ Dobravlje, CIRIUS Vipava in OŠ Vipava.

Program so glasbeno obogatili člani instrumentalne skupine CIRIUS Vipava ter violinistki Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina. Predstavila se nam je tudi priložnostna dramska skupina učencev PŠ Lokavec.

Strokovna komisija je med deli izbrala pet del naših učenk. Priznanja za razstavljena dela so prejele osmošolke, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje: Metka Likar, Maša Ferjančič, Sara Hajdinjak in Ela Kodelja. Poleg priznanja si je nagrado in uvrstitev na državno raven natečaja pririsala Zala Tratnik.

Razstavljena dela bodo v avli OŠ Danila Lokarja Ajdovščina na ogled do konca meseca novembra.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tradicionalni slovenski zajtrk je glavni dogodek dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo od leta 2012 na vsak tretji petek v novembru.
Letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk je potekal pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!« Kruh je poleg masla, mleka, medu in jabolka ali drugega slovenskega sadja ena od sestavin Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Letos obeležujemo tudi mednarodno leto prosa.
O kruhu so letos veliko razmišljali naši četrtošolci. Zbranim v jedilnici so prebrali ljudsko pravljico Hlebčki kruha dobrega graščaka.
Petošolci so zaplesali Čebelice ob zvokih Čukov in Ribiča Pepeta.
Za konec kratkega programa pa je poskrbel Izak, učenec 6. razreda, ki je zaigral Slakovega Čebelarja.
Sledil je le še prijazen »dober tek« vsem devetošolcem in prvošolcem, njihovim razrednikom ter vodstvu šole, ki so se ob tej priložnosti zbrali v jedilnici in skupaj zajtrkovali za lepo pripravljeno mizo.

POJ MI PESEM

V četrtek, 16. novembra 2023, je v Dvorani prve slovenske vlade potekal zborovski večer z naslovom “Poj mi pesem”.

Za presenečenje je na začetku prireditve poskrbela glasbena točka Klare Repič na violini. Nato svoje pesmi odigra ORFF, ki mu sledijo OPZ Šturje in Budanje ter MPZ Šturje. Večer lepo zaokroži še Pevski zbor učiteljev. Skozi celo prireditev blestijo pripovedovalci s povezovanjem odličnega programa. Na koncu prireditve pa pride na vrsto še Aleks Curk s harmoniko. Prireditev se zaključi še z zahvalo ravnateljice, ki podeli vrtnice vsem zaslužnim za lepo pripravljen večer. Prireditev so povezovali učenci prireditveno-recitacijskega krožka, pod vodstvom Anje Devetak.

 

Staršem, starim staršem, sovrstnikom in drugim obiskovalcem so tako zapeli:

  • Otroški pevski zbor Budanje, pod vodstvom Kristine Škrlj Trošt,
  • Otroški pevski zbor od 1. do 4. razreda, pod vodstvom Andreje Margon,
  • Orffova interesna dejavnost od 4. in 7. razred, pod vodstvom Danijele Čermelj,
  • Mladinski pevski zbor, pod vodstvom Igorja Hodaka in
  • Pevski zbor učiteljev, pod vodstvom Igorja Hodaka.

 

Spremljava MPZ Šturje: Izak Krašna na harmoniki, Ana Bela Bajec na klarinetu in Jurij Vrtovec na bobnu. Spremljava OPZ Šturje in Budanje gospodična Laura Mikuž. Spremljava Pevskega zbora učiteljev Izak Sorta.

Za nami je prečudovit večer in komaj čakamo naslednjega.

Fotografije prireditve, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji, sta priskrbela učenca fotografskega krožka David Šinigoj in Timotej Samec.

Alan Brilj, 6.b

 

Novoustanovljeni šolski šahovski krožek že žanje rezultate

V letošnjem šolskem letu na matični šoli deluje šahovski krožek pod vodstvom Davida Trebižana.

Štirje naši učenci. so se v soboto 18.11.2023 na OŠ Draga Bajca Vipava udeležili 1. turnirja 2. sezone Primorskega osnovnošolskega pokala v šahu ”POP 2024”. Na turnirju lahko sodelujejo mladi šahisti od vključno letnika rojstva 2007.

V udeležbi, ki je številčno presegla vsa pričakovanja organizatorjev, so se odlično odrezali.

Nastopili so v dveh kategorijah:

Fantje do 12 let

  • Svitan Ipavec Vodopivec: 7. mesto.
  • Alex Bole: 12. mesto
  • Tom Lemut 24.mesto

Deklice do 10 let

  • Adelija Ipavec Vodopivec: 3. mesto.

Veseli bomo, če se nam bo na prihodnjih ‘POP’ turnirjih pridružil še kak učenec, tako bomo lahko skupaj kot šola dosegli še boljši rezultat tudi v skupni konkurenci vseh šol, ki se pokala udeležujejo. Tokrat so le štirje naši tekmovalci zagotovili naši šoli odlično 24. mesto med skupno 32. osnovnimi in srednjimi šolami udeleženkami.

Naša vizija

Naše poglavitno poslanstvo je kakovostno vzgojno izobraževalno delo.
Prednostna naloga pa skrb za dobre medosebne odnose
na vseh ravneh (učenci, starši, učitelji)
z željo, da bi se vsakdo med nami dobro počutil.

 

 

 

 

 

 


 

 

Dostopnost